Information, Okategoriserade, Veckobrev

Veckobrev vecka 14 + Rektorsbrev!

Hej på er därhemma! Vi saknar fortfarande många elever som är hemma och är sjuka. Även många i personalen har varit hemma i veckan, det har inneburit att Madde, Lennart fått gått till andra klasser och stöttat upp. Denna vecka har vi hunnit jobba med ”ljuden” Zz och Xx. Eftersom det är så svårt att hitta ord med dessa bokstäver. Vi har även pratat om tidningar, deras olika innehåll och eleverna har gjort en egen artikel.

I matematiken fortsätter vi med tal och antal. Vi börjar med addition (plus), subtraktion (minus) och likhetstecknet. Vad händer när vi jobbar med plus? Vad händer när vi jobbar med minus? Vad betyder =?

Tisdagens utflykt var lyckad, skönt att göra något annorlunda när det mesta blir inställt! Vi gick till Djur & kul gården, lekte, träffade djuren och grillade korv. Det är en underbar grupp vi har!

Vi fick ju luras lite i onsdags (1:a april)! Vårt bus till eleverna var att taket var nymålat och det droppade färg! Alla tog snällt på sig skydd! Goa skratt när de sen insåg att de blivit lurade och sen lurade de Elsistema!

April, april!

Kom ihåg inför vecka: 15

Måndag: Ny bokstav / Matematik

Tisdag: Tema hälsa (rörelse) / Idrott ute.

Onsdag: Tema hälsa (sömn, vila).

Torsdag: Påskpyssel och äggjakt. Vi vill att alla elever stannar kvar på skolan till 13.00.

Fredag: Påsklov, skolan stängd.

Vecka 16: Påsklov! Fritids öppet tisdag – fredag för er som anmält behov!

Trevlig helg på er!!

VIKTIG INFO FRÅN GÖRAN!

Rektorsbrev till vårdnadshavare.Här på Mimergården jobbar vi vidare i dessa Coronatider.Barnen är väldigt duktiga och visar verkligen att de tar detta på allvar, och följer våra regler för att minska risken till smitta.Vi tvingas göra vissa förändringar:
Utvecklingssamtal ställs in. Lärarna skickar hem omdömen. Har ni frågor om dessa när de kommer, ber jag er kontakta läraren för mer information.
Mimerkvällen, ställs in.
Inskolning för höstens förskolebarn, ställs in under våren, och vi återkommer i infobrev i maj hur det blir under hösten.
Vid sjukdom: Det jag vill uppmärksamma er föräldrar på är att barnen ska vara hemma två dagar EFTER senaste dagen de varit sjuk.Detta är mycket viktigt utifrån smittskydd.Personalen är uppmärksam och skickar hem barnen när detta inte följs, allt för allas skull.
Friska barn ska vara på skolan. (efter 2 dagars sjukdomskarens) Oro är inte giltig orsak till frånvaro.
Arbeta hemma: Visar ditt barn symptom på förkylning, men är piggt, ta kontakt med läraren så att barnet kan fortsätta sitt skolarbete i hemmet.
Stort tack till alla vårdnadsshavare som ändrar tider och har barnen så lite som möjligt från fritids. Detta underlättar mycket för att minimera risken för smitta!!
MVH/Göran Åkessonrektor Mimergården

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s