Okategoriserade, Skolarbete

Hänt i veckan..

Veckans ljud är Cc, vi tränar på hur den låter (kan låta som S, K), formar den och letar ord som innehåller bokstaven Cc. Ni som är hemma får även träna på det!

Idag har vi börjat med NTA (Natur och teknik för alla). Temat på lådan är ” Fasta ämnen och vätskor”. Uppdrag 1 heter ”Lika och olika”, vi undersöker en kula och en plastsked. Eleverna såg, kände likheter och olikheter på föremålen. Vi kom fram till att båda var ett fast ämne som man kunde hålla i, olika former, olika tung och gjorda av olika material. Under arbetet med NTA lådan tränas samarbete, våga experimentera, uttrycka sina tankar, lyssna på andra och lära av varandra. När vi är klara med alla uppdrag vet vi skillnaden mellan fasta ämnen och vätskor!

På idrotten idag tränade vi geometriska former i leken ”under hökens vingar kom”. Finna former skapades sedan i sanden, med grus och kvistar.

Triangel, kvadrat och rektangel!
Cirkel!

Vi tränade talraden 1-10, viktigt att kunna räkna framåt, bakåt och veta tex vilka ” grannar ” 5 har utan att behöva räkna! – om jag säger 7, kan du fortsätta räkna?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s