Veckobrev

Vecka 19

Hej där hemma nu börjar det bli full rulle i klassen. Vi har varit 20 barn som flest den här veckan, så många har vi inte varit sen mitten på mars. Så nu känns det nästan trångt i klassrummet. Andreas har slutat så nu kommer det att dyka upp lite olika vuxna i klassen för att hjälpa till, främst runt lunchen. Om barnen pratar om nån Camilla, Elin eller Anki. så har de varit och hjälpt till under veckan.

I NTA har vi pratat om diverse fasta ämnen/föremål om de t,ex. glider rullar flyter eller sjunker. Eller i slutet av veckan om de är magnetiska. I matten har det blivit lite olika vad vi arbetat med. En del har tränat mönster, några har spelat spel, några har tränat antalsuppfattning allt beroende på vad man missat då man varit borta eller sånt man behöver träna mera på. Vädret har inte varit på vår sida den här veckan, det har varit kallt och blåsigt, så ta med bra kläder för vi är ute flera timmar per dag.

Efter lunchen tittar vi på” Den vita stenen”. Ett av Maddes favoritprogram då hon var liten.Det är en mycket intressant serie om hur det kunde vara för barn i början av 1900 talet.Den är superspännande.

Eftersom många barn påstår att det är sommar nu,Tog vi en promenad till skogen och kollade upp vad det är för årstid. Vi hittade några blåsippor och några nyvakna myror.Men inga löv på träden, så det är tydligen inte sommar riktigt än.

Just ja barnen ville ha läxa så de har fått en matteläxa.

Trevlig helg önskar Madde och Lennart.

Vecka 20

Måndag: NTA

Tisdag: Gymnastik ute NTA/Matte

Onsdag:Elsistema. NTA/Matte

Torsdag: Svenska.

Fredag: Skriva med Anki

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s