Skolarbete, Veckobrev

Veckobrev v 39

I veckan har vi avslutat arbetet med hälsa i NO. Klassen har visat vad de lärt sig genom att summera vad som är viktigt för att må bra, i en tankekarta. Vi har fortsatt att arbeta i matteboken med plus och minus, eller addition och subtraktion som vi lärt oss att det också heter.

Imorgon fredag blir det DISCO på sista lektionen! Klassen har jobbat ihop stjärnor genom att vara bra kompisar och skapat arbetsro.

Kunskapsverkstan. På onsdagar och torsdagar kl. 13:10-14:00 är kunskapsverkstan öppen för elever som behöver ta igen skolarbete som de missat eller behöver arbeta extra med. Vilka som får gå dit bestämmer lärare tillsammans med eleven. Om eleven är på fritids meddelar vi inte hemmet, de går tillbaka till fritids efteråt. Om eleven inte är på fritids och behöver gå på kunskapsverkstan checkar vi med er vårdnadshavare innan.

Vecka 40, bra att veta:

Nästa vecka kommer vi börja med läsläxa. Mer information om detta kommer. Idrotten kommer från och med denna vecka att vara inomhus. Eleverna behöver då ha idrottsskor. Ni kan med fördel använda samma skor som utomhus men tvättade. Vi kommer att börja ett nytt arbetsområde i NO. Det handlar om fysik och vi kommer jobba med blå NTA-lådor (om ni hör om detta hemma). Nu i regntider; skicka med extrakläder, såsom extra byxor, underkläder och strumpor.

I svenskan ska vi göra egna böcker som kallas för sagoskatten. Varje elev kommer att samla på böcker som de gjort i ett minibibliotek. Till detta behöver vi mjölkkartonger av sorten 1,5 liter. Skicka gärna med 1-2 stycken i nästa vecka. Med dessa kommer vi göra fina boklådor.

Hälsa. Vad vi och vår kropp behöver för att må bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s